LIEVScoaching

Leer dansen met de beren op je levensweg

Leer dansen met de beren op je levensweg

3 Universele angsten

De afgelopen jaren ben ik heen en weer geslingerd tussen mijn diepste verlangen en mijn grootste angsten in mijn zoektocht om mijn potentieel te leven. Angsten kennen we allemaal en in deze turbulente tijd kunnen ze getriggerd worden. Gregg Braden schrijft in zijn boek The Divine Matrix drie universele angsten die we bijna allemaal voelen.
 • AFGESCHEIDEN ZIJN EN VERLATING: het gevoel dat je alleen gelaten bent, er niet bij hoort en afgescheiden bent van jezelf waardoor je je ware zelf niet durft te tonen;
 • NIET GOED GENOEG ZIJN: het gevoel het niet waard te zijn erkenning te zoeken buiten je zelf waardoor je je leven niet durft te leven en dit goed wilt maken door heel hard te werken of voor anderen te zorgen;
 • VERLIES VAN CONTROLE: het gevoel dat het onveilig is om je over te geven aan iets groters, je blijft heel alert en gevangen in overlevings- en beschermingsmechanismen.

Je angst als richtingaanwijzer

 • Het leven spiegelt je angsten in je werk en relaties net zolang tot je ze getransformeerd hebt. Je angsten vormen de richtingaanwijzers naar je verlangen.
 • Onder de angst afgescheiden en alleen te zijn ligt het verlangen naar VERBINDING;
 • Onder de angst niet goed genoeg te zijn ligt het verlangen naar ZELFLIEFDE;
 • Onder de angst voor verlies van controle ligt het verlangen naar bewust creëren vanuit je AUTHENTIEKE KRACHT, vanuit ZIJN.
Beren op de weg

Bewustworden van patronen

Ik (her)ken ze alle drie vanuit mijn jeugd waar ik me veel alleen gevoeld heb en het gevoel had er niet bij te horen in mijn gezin van herkomst en op school. Hierdoor paste ik me aan en ging ik weg bij mezelf door het pleasen van anderen. Ik ging heel hard werken om erkenning en waardering te ontvangen, er te mogen zijn en gezien te worden. Door een enorme alertheid en het continue scannen van mijn omgeving probeerde ik de controle vast te houden. Emoties werden onderdrukt en weggestopt omdat deze voelen, als HSP-er, te overweldigend was. De drie verschillende angsten herhaalden zich later tijdens studie, werk en relaties tot ik me steeds meer bewust werd van deze patronen.

Zelfonderzoek

Ik heb hulp gezocht bij het aankijken van deze angsten. Stap voor stap ben ik dichter bij mezelf gekomen en zijn mijn interne veiligheid en vertrouwen gegroeid. Ik word nog steeds wel eens getriggerd als ik in het leven mijn angsten gespiegeld krijg vanuit bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de maatschappij of door mijn kinderen. Ik heb geleerd op zo’n moment stil te gaan staan en bij mezelf te onderzoeken wat ik tegenkom.
 • Wat maakt dat ik angst ervaar?
 • Welke neiging heb ik?
 • Welke gedachten razen er door mijn hoofd?
 • Welke innerlijke delen worden geactiveerd?
 • Waar raakt het me?
 • Wat voor emotie voel ik?

Transformatie

Aan de hand hiervan kan ik op basis van wat ik geleerd heb verantwoordelijkheid nemen, mezelf geruststellen en oude pijn op dat moment of later ontladen uit mijn pijnlichaam. Ik heb angsten met bijbehorende overtuigingen leren transformeren en mezelf leren helen. Hierdoor heb ik de verbinding met mezelf hersteld. Ik kan in het contact met anderen in het hier en nu blijven en in mijn eigen centrum en dat geeft heel veel rust.

Zelfliefde

Ik ben in mijn leven al heel wat beren op de weg tegengekomen. Keer op keer ben ik opgestaan en ik heb ontdekt hoe ik met de beren kan dansen. Steeds weer wint vertrouwen van angst als ik de angst in de ogen durf te kijken, polariteiten verbindt en mezelf herinner dat ik al heel en goed ben. Ik kies voor liefde, liefde voor mezelf en dat geeft vrijheid.

Van overleven naar leven

Wil jij je ook bewust worden van je angsten en je verlangen verwezenlijken? Wil jij je volledige potentieel gaan leven? Je potentieel leven betekent dat je leert dansen met alle beren die je op je weg tegenkomt. Stop met overleven. Leer jezelf te bevrijden door patronen die je niet langer dienen te doorbreken en je weer heel en vrij te voelen. Het is tijd om te genieten van het leven, te zijn en te stralen.

Terug in je kracht

In de workshops en coachtrajecten bij LIEVScoaching leer ik je als ervaringsdeskundige en hsp coach om stap voor stap aan de slag te gaan angsten en delen die je niet langer dienen en je belemmeren om volledig in je kracht te komen en je volle potentieel te leven. Meer weten, neem een kijkje op mijn website (www.lievscoaching.nl) en neem gerust contact met mij op schrijf je in voor een van mijn krachtige workshops voor HSP-ers. Tip: schrijf je ook in voor de LIEVSnieuwsbrief. Een mailing vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten.

Meest recente berichten

Inspirerende mails vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten ontvangen?

Nieuwsbrief
Meerkeuze
Af en toe ontvang je een mail. Je kunt je hier op elk gewenst moment voor uitschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.