LIEVScoaching

Bevrijd jezelf

Bevrijd jezelf

Bevrijd jezelf en leer jezelf energetisch beschermen

Alles begint bij jou. Kom nu uit je schuilplaats, stap in je licht en laat zien wie je bent. De wereld heeft je nu nodig. Weet dat je als HSP-er niet voor iedereen hoeft te zorgen, niet iedereen hoeft te helpen en te redden. Je mag gewoon zijn wie je bent. Maak je niet langer kleiner, bescherm en begrens jezelf energetisch en laat je kracht zien!

Zet jezelf op de eerste plaats

Dit is wat ik iedereen gun. Jezelf bevrijden start wanneer je jezelf op de eerste plaats zet. Voor veel hooggevoeligen is dit niet vanzelfsprekend. Ze zijn gewend om in te voelen en mee te leven met de ander. Ze voelen diep en zijn empatisch. Achter deze kracht gaat de valkuil schuil van vervloeien. Je gaat dan zo ver met invoelen dat je min of meer de ander wordt. Je gaat vervloeien in je energie. Dit merk je bijvoorbeeld aan je houding en je ademhaling. Je wordt uitgenodigd om de houding van de ander te kopiëren. En wellicht merk je op dat je ademhaling synchroon gaat lopen met de ademhaling van de ander. Op het moment zelf voel je je hierdoor prettig. Je ervaart het gevoel van samen en verbondenheid. Je voelt je minder alleen. Nadien kun je je echter moe, futloos en leeg voelen.
bevrijd jezelf 3

Weg bij jezelf

Wat is er gebeurd? Je bent weggegaan bij jezelf. Uit je midden, naar de ander. Deze beweging ken ik zelf heel goed. Het is een overlevingsstrategie. Het heeft mij vroeger enorm geholpen om mij als HSP-er veilig te voelen. Door mij af te stemmen op de ander kon ik allereerst de situatie inschatten. Door mij af te stemmen op de ander hoefde ik daarnaast de overweldigende gevoelens en emoties in mijzelf niet te voelen. Deze gevoelens vermeed ik. Ik zocht de veiligheid buiten mijzelf, vluchtte als het ware weg van mijzelf en ik richtte mij op de behoeften van de ander. Ik maakte mijzelf afhankelijk van de bevestiging en erkenning van de ander. Door weg te gaan bij mijzelf kon ik overleven in voor een hooggevoelig kind overweldigende situatie. Deze beweging heeft mij vroeger veel gebracht en daar ben ik dankbaar voor.

Niet langer dienend

Later tijdens studie en werk bleef ik doen wat ik zo goed geleerd had. Weggaan bij mijzelf en invoelen bij de ander. Mijn focus lag buiten mijzelf, bij de ander. Vragen als: “Wat heeft de ander nodig? Wat kan ik betekenen voor de ander? Hoe kan ik de ander helpen?” hielden mij bezig. Ik stond continu aan. Alert, voelsprieten uit. Ik paste mij makkelijk aan en wist heel snel in te schatten en te achterhalen wat de ander wilde. “Hoe willen ze het hebben” stond centraal. Op deze wijze bevestigde ik mijn bestaansrecht en probeerde ik mijn interne systeem rustig te houden. Of dit nu ging over hoe ik het hoogste punt kon halen voor een toets of opdracht of wat mijn collega of klant nodig had om zich goed te voelen en de organisatie optimaal te kunnen laten presteren. Maar in het vervloeien putte ik mijzelf uit. Harder werken werkte niet. Ik gaf teveel, mijn batterij liep leeg. Mijn energie en levenskracht vloeiden weg.

Terug naar jezelf

Wat ik toen nog niet wist was dat je de energetische interactie met het energiesysteem van iets of iemand anders zelf kunt stoppen. Daar heb je geen toestemming van de ander voor nodig en ook geen strijd. Wat wel nodig is, is terugtrekking uit het energieveld van de ander, als je te veel naar buiten gegaan bent met je energie. Of het versterken van je eigen energieveld, van je eigen identiteit, van je eigen grens, als je de ander te veel gegeven hebt. Wat er energetisch met je gebeurt is het resultaat van je eigen handelen. Het gebeurt omdat jij het zelf actief doet of passief toestaat. Je hoeft dus niet te wachten tot de ander verandert, je hoeft alleen jezelf te veranderen en dat geeft vrijheid.
bevrijd jezelf

De kracht van licht

Het is ook goed om te weten dat licht het donker op kan lossen. Iedereen ontwikkelt zich binnen de dualiteit van licht en donker. Het donker kent geen liefde, geen mededogen, geen zorg, warmte of belangstelling. Daarom kun je soms bang worden als donkere energieën naar je toekomen. Het enige dat nodig is, is het versterken van de lichtkracht in jezelf. Je kunt je energie bijvoorbeeld met je geest, met innerlijke beelden beïnvloeden. Dat kun je leren en is direct heel effectief. Voordat ik dit leerde deed ik het tegenovergestelde. Ik vluchtte, werd energetisch zwakker en meer onbeschermd. Hierdoor had het donker meer invloed op mij. Door te vluchten trok ik mij energetisch terug in mijzelf en dit maakte mijn aura groter en de verbinding met mijn lichaam zwakker. Mijn ik-kracht was zwak waardoor ik mij onvoldoende energetisch kon begrenzen.

Vergroten van je ik-kracht

Ik ben mijn ik-kracht gaan vergroten. Je ik-kracht is de kracht in jou die ervoor zorgt dat je bent wie je bent en blijft. Ik ben mij bewust geworden van grenzen en heb mijzelf leren begrenzen. Energetisch heb ik leren herkennen wat van mij is en wat van de ander. Hierdoor ben ik mij bewuster van mijn grenzen en mijn eigen licht en ruimte. Ik kan in mijn lichaam en bij mijzelf blijven zonder ongemak te ervaren. Ik hoef mij in het contact met de ander niet meer kleiner te maken. Ik neem nu mijn eigen ruimte in, ben aanwezig, zichtbaarder en spreek mij makkelijker uit.

En mijn batterij?

Mijn batterij loopt niet langer leeg in contact met anderen. Mijn gevoeligheid is nu mijn kracht. Ik heb mij energetisch leren terugtrekken van de ander en kan nu in mijn eigen midden blijven. In mijn lichaam en kracht. Belemmerende gedachten heb ik leren herprogrammeren en energetische koorden heb ik leren losmaken waardoor ik minder bevattelijk ben voor de negatieve gedachten, lage energieën en het donker van mijzelf en anderen.

Kom uit je schuilplaats

Dus wil jij dit ook? Kom dan nu uit je schuilplaats en zet de eerste stap. De eerste stap om de wereld te laten zien wie je bent. Gewoon ZIJN wie je bent. “Have the courage to be yourself”. Je hebt als HSP-er de wereld zoveel moois te brengen.
In een persoonlijk coachtraject of workshop begeleid ik je graag. Vanuit een veilige en zachte bedding leer ik je stap voor stap met praktische oefeningen je ik-kracht te vergroten en de verbinding met jezelf te herstellen. Meer weten, neem een kijkje op mijn website (www.lievscoaching.nl) en neem gerust contact met me op. Tip: schrijf je ook in voor de LIEVSnieuwsbrief. Een mailing vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten.

Meest recente berichten

Inspirerende mails vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten ontvangen?

Nieuwsbrief
Meerkeuze
Af en toe ontvang je een mail. Je kunt je hier op elk gewenst moment voor uitschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.