LIEVScoaching

Fear

HSP en sociale angst

Sociale angst is een angst die veel voorkomt onder HSP-ers. In deze blog lees je meer over wat sociale angst is, wat de oorzaak is en waar je het aan herkent. Daarnaast 3 redenen waarom HSP-ers gevoelig zijn voor angst en tot slot 5 tips voor HSP-ers om met angst om te gaan.

Lees meer »
Angst, HSP, Prikkels
Emotionele verwaarlozing

Emotionele verwaarlozing en HSP

Voel je je soms anders, weet je niet wat je wilt en ervaar je regelmatig een gevoel van leegte of tekort? Misschien was er voor jou als hooggevoelig kind onvoldoende ruimte voor je gevoelens en emoties en heb je niet geleerd deze te ervaren en te uiten. Misschien waren je ouders niet in staat voldoende te reageren op jouw emotionele behoeftes. In deze blog lees je meer over wat emotionele verwaarlozing is, de relatie met hechting, welke tekenen kunnen duiden op emotionele verwaarlozing tijdens je jeugd en het proces van heling.

Lees meer »
Hechting, HSP, Voelen
HSP en Fawning 2

HSP en Pleasen, herken je fawn respons en doorbreek patronen

Als HSP zijn we vaak goed in pleasen en anticiperen en kiezen de weg van de minste weerstand bij confrontaties. Dit doen we vaak om afwijzing of falen te voorkomen. Dit gedrag kan gebaseerd zijn op de trauma- en overlevingsrespons fawning. Hierbij verlies je je eigenwaarde en het contact met jezelf en je behoeften omwille van het creëren van een veilig gevoel. De oorsprong van deze fawn respons ligt vaak in je jeugd en kan ervoor zorgen dat je later in je werk of je relatie moeilijk ‘nee’ kunt zeggen of je grenzen bewaakt. Fawning kan op den duur lijden tot frustratie, energieverlies en fysieke en mentale klachten. Bij LIEVScoaching kun je terecht voor passende begeleiding om dit patroon te doorbreken.

Lees meer »
HSP, Pleaser, Trauma

Wil je af en toe inspirerende mails van LIEVScoaching ontvangen? Schrijf je dan nu in.

Nieuwsbrief
Meerkeuze

Meer blogs die je misschien wilt lezen

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.