LIEVScoaching

Durf te voelen

Wegdrukken van intense gevoelens

Hoe zou het zijn als je jezelf kunt begeleiden bij ongemakkelijke gevoelens? Dat negatieve emoties zoals angst, schaamte, boosheid, verdriet of irritatie er helemaal mogen zijn. Dat het er mag zijn zonder oordeel. Dat je er contact mee kunt maken, zonder dat je in een doe modus schiet, bij jezelf weggaat of deze gevoelens wegdrukt of verdoofd. Ben je bereid om stil te staan en echt te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft?

Ik weet van mezelf dat ik als HSP-er lang alle intense gevoelens weggedrukt heb. Waarom? Ten eerste omdat ik dat anderen in mijn omgeving ook zag doen. En ten tweede omdat de vele gevoelens me overweldigden. Het was teveel en te moeilijk. Nu weet ik inmiddels dat ik als HSP-er alles dieper verwerk dan iemand die niet hooggevoelig is. Deze intense gevoelens ben ik negatief gaan labelen waardoor ik uiteindelijk alles deed om maar niet te hoeven voelen. Als gevolg hiervan ben ik de verbinding met mezelf kwijtgeraakt. De weggedrukte gevoelens kwamen er later vaak onbewust en ongecontroleerd als negatieve emoties uit op momenten dat oude pijn getriggerd werd. Op zo’n moment overviel het me en kon ik niet helder denken. Ik vergelijk het altijd met een bal die je met al je kracht onder water probeert te houden. Dit kost heel veel energie.

Gevoelens

Leer jezelf ontladen en opschonen

Als coach bij LIEVScoaching zie ik bij klanten ook angst om te voelen en patronen van angst voor de angst. Hoe geweldig is het als ik klanten, onder begeleiding, kan laten ervaren hoe het is als deze ongemakkelijke gevoelens er helemaal mogen zijn. Wat een enorme bevrijding geeft dat. Het gevoel dat je dit zelf kunt doen. Dat je jezelf niet verliest. Dat je bij jezelf kunt blijven in het hier en nu. En bovenal dat je jezelf kunt leren begeleiden bij het doorvoelen van ongemakkelijk gevoelens en je pijnlichaam kunt ontladen en opschonen.

Wat is een pijnlichaam?

Je pijnlichaam bestaat uit een verzameling van oude, emotionele levenservaringen die nog niet zijn verwerkt. Deze pijn is opgeslagen in je lichaam in energievorm en kan ook fysieke klachten geven. Emoties kunnen je helemaal in beslag nemen, halen je weg bij jezelf en beïnvloeden je mentale helderheid. Het leren hanteren van emoties en het ontladen van je pijnlichaam vormt een belangrijk onderdeel van je bewustwordingsproces. Leer hier verantwoordelijkheid voor nemen. Want pas als je je pijnlichaam opschoont en positieve emoties versterkt kun je de verbinding met jezelf herstellen. Je kunt dan weer echte keuzes vanuit je verlangen gaan maken en werkelijk rust, vrijheid en geluk ervaren.

Meer weten?

Kijk dan voor meer informatie op mijn website (LIEVScoaching.nl) of neem contact met me op via het contactformulier voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat we samen kunnen voelen of coaching bij LIEVScoaching iets voor je is.

Tip: schrijf je ook in voor de LIEVSnieuwsbrief. Een mailing vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten.

Meest recente berichten

Inspirerende mails vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten ontvangen?

Nieuwsbrief
Meerkeuze
Inspirerende mails vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten ontvangen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.