LIEVScoaching

Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde

Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Onvoorwaardelijke liefde is liefde zonder enige vorm van voorwaarden. Het is een energiestroom die vrij en onbeperkt kan stromen. Liefde is in alles aanwezig. In iedere cel van je lichaam, de manier waarop we met onszelf en de ander omgaan en de manier waarop we met situaties omgaan of erop reageren.

Het ontbreken van liefde

We verlangen allemaal naar liefde en erkenning. Naar gezien, gehoord en gekend worden in wie we zijn. Op het moment dat liefde ontbreekt, ga je (vaak onbewust) op zoek naar een vervanging of op zoek naar manieren om de leegte die je daardoor ervaart op te vullen. Ook overtuigingen hebben invloed op hoe je liefde kunt ervaren. Dat je bijvoorbeeld liefde moeten verdienen, dat liefde dus niet onvoorwaardelijk is.

Voorwaardelijke liefde

Misschien herken je iets in deze uitspraken?:
  • Als je lief bent dan krijg je dit of dat.
  • Als ik stil ben en mijn mond dicht hou dan ben ik niemand tot last.
  • Als ik doe wat iemand anders zegt ook al wil ik dit niet dan mag ik er zijn.
  • Eerst er voor iemand anders zijn of zorgen dan pas voor jezelf.
Hierdoor leer je jezelf weg te cijferen of de ander te behagen en jezelf aan te passen, aan de ander of een situatie. Het gevolg hiervan is dat je hierdoor steeds minder de verbinding met je hart ervaart, afgescheiden raakt van je gevoel en de onvoorwaardelijke liefde die door je heen stroomt.

Meer dan genoeg liefde

Liefde komt van binnenuit en is altijd in jou aanwezig, ook op de momenten dat je het niet bewust ervaart. Als je werkelijke kunt ontvangen, is er altijd meer dan genoeg. Je kunt je ongelooflijk rijk en vervuld voelen. Als je in contact bent met de liefde voor jezelf, kun je vanuit deze verbinding ook liefde voor de ander ervaren. En vanuit deze verbinding inspireer je de ander om ook bewuster in contact te komen met hun eigen innerlijke stroom van liefde. Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt kun je dus ook onvoorwaardelijk van een ander houden, ongeacht de blokkades die de ander nog in zichzelf ervaart.

Durf jij onvoorwaardelijke liefde te ontvangen?

Onbewust zijn veel mensen bang om echte liefde toe te laten. Bang voor het risico afgewezen te worden en alleen over of achter te blijven. Als je liefde in alle openheid wil ontvangen, heb je geen controle meer. De liefde werkelijk binnen laten vraagt moed om kwetsbaar te zijn. Om al je beschermingslagen vrij te geven en alle aannames over jezelf los te laten.
Onvoorwaardelijke Liefde-1

Onvoorwaardelijk van jezelf houden

Onvoorwaardelijk van jezelf houden betekent ook je verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en het leven zoals jij die ervaart. Onderzoeken wat je nodig hebt, je ruimte innemen, voor jezelf kiezen en grenzen stellen, vanuit hartsverbinding maar wel volledig bewust van je eigenwaarde.

Veilig bij jezelf

Door steeds meer in verbinding te zijn met jouw innerlijke stroom van onvoorwaardelijke liefde zal je steeds minder de behoefte ervaren om nog iets buiten jezelf te zoeken of een gemis ervaren. Je zal ook de verbinding met een ander steeds meer vanuit respect aangaan, voor jezelf en de ander. En ervaringen opdoen, zonder dat jij of de ander zijn of haar eigen authenticiteit verliest.

Omslagpunt

Het klinkt zo simpel, maar onvoorwaardelijk van jezelf houden is misschien wel de grootste uitdaging die er is, totdat je het daadwerkelijk gaat ervaren. Op het moment dat je van die innerlijke stroom van onvoorwaardelijke liefde in jezelf hebt ‘geproefd’, zal het een steeds grotere uitdaging worden om terug te vallen in oude patronen, gewoontes en overtuigingen. Simpelweg omdat je dit niet meer toestaat van jezelf. Je houdt teveel van jezelf om nog in bepaalde situaties en verhaallijnen mee te gaan en dit zal dan ook niet meer met jou resoneren.

Helen van je gekwetste innerlijk kind

De reden waarom je niet als vanzelfsprekend onvoorwaardelijk van jezelf houdt komt vaak omdat je dit als kind niet ontmoet, geleerd of ervaren hebt. Beperkende overtuigingen van ouders of opvoeders worden vaak op kinderen geprojecteerd, waardoor kinderen kunnen denken dat ze niet goed genoeg zijn, te veel zijn, niet de moeite waard zijn, tot last zijn, niet geliefd zijn, niet mooi genoeg, etc.

Op het moment dat jij je als kind verdrietig voelde, afgewezen, boos of gefrustreerd voelde en niet wist hoe je hier mee om moest gaan of hier niet in werd begeleid, ontstaan er onverwerkte of afgesplitste kind stukken. Dit zijn delen van jezelf die je hebt weggestopt, genegeerd of vermeden. Dat deel van jou, het innerlijk kind, leeft nog steeds in de energie van die situatie en is zich er niet van bewust dat jij inmiddels volwassen bent geworden, op het moment dat er geen verbinding is met jouw innerlijk kind.

Onvoorwaardelijke liefde-2

Trigger

Op het moment dat jij als volwassene getriggerd wordt in een bepaalde situatie, dat gelinkt is aan een onverwerkt innerlijk kind stuk, zal je op dezelfde manier reageren zoals je deed toen je een kind was: met verdriet, frustratie, boosheid of juist beschermend of vermijdend.

Contact met je innerlijk kind

Zolang je deze kind stukken in jezelf blijft negeren, wegdrukt of ontkent zal deze ‘gekwetste’ energie in je systeem aanwezig blijven. Daarom is het van belang om bewust contact te maken met jouw innerlijk kind en deze kind stukken toe te laten en te doorvoelen, zodat de nog onverwerkte emoties en energie kan transformeren en jij jouw innerlijk kind letterlijk bevrijdt van deze lading.

Lukt het niet alleen?

Op zoek naar ondersteuning in je proces om de innerlijke stroom van onvoorwaardelijke liefde te bekrachtigen? Leren om op liefdevolle wijze in contact te komen met je innerlijk kind en onverwerkte emoties en energie te transformeren? Bij LIEVScoaching kun je terecht voot persoonlijke coaching, interactieve zelfresonantie en energetische sessies. Als dit bericht bij je resoneert, neem dan een kijkje op mijn website: www.lievscoaching.nl en bij LIEVSvoorjou of LIEVSvia je werk en plan een gratis kennismakingsgesprek.

Tip: schrijf je ook in voor de LIEVSnieuwsbrief. Een mailing vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten.

Meest recente berichten

Inspirerende mails vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten ontvangen?

Nieuwsbrief
Meerkeuze
Af en toe ontvang je een mail. Je kunt je hier op elk gewenst moment voor uitschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.