LIEVScoaching

Opstellingen van het verlangen

Met behulp van opstellingen van het verlangen kijk je als het ware in een spiegel. Die spiegel toont jou wie je in wezen bent, waar je warm voor loopt, wat je tegenhoudt of waar je liever van wegkijkt. Met deze methode verken je jouw innerlijke wereld. Zo ontdek je patronen die je misschien al vroeg in je leven hebt gevormd, omdat ze ‘daar en toen’ passend waren voor de omstandigheden waarin je verkeerde, maar die je in het ‘hier en nu’ niet meer dienen en kunnen belemmeren. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er sprake is van oud zeer en je traumatische ervaringen hebt opgedaan die nog niet zijn verwerkt.

Oud zeer

Oud zeer is het gevolg van overweldigende of (vroegkinderlijke) traumatische ervaringen, die nog niet verwerkt zijn. Soms is dit een concreet aanwijsbare gebeurtenis, maar het kan ook zijn dat je wel klachten hebt, maar een duidelijke oorzaak niet goed te benoemen is. Er is dan vooral veel verwarring en onzekerheid. Soms heb je zelf iets overweldigends meegemaakt, soms hebben ouders onverwerkte traumatische ervaringen, die ook op jou blijvende invloed hebben gehad. Er kan een continu gevoel van onveiligheid en stress zijn. Je kunt gepest of misbruikt zijn; het kan zijn dat ouders emotioneel niet beschikbaar voor je waren met alle gevolgen van dien. Dit alles veroorzaakt innerlijke verdeeldheid. Je kunt niet goed kiezen, je voelt je verscheurd door meerdere loyaliteiten of je voelt je geblokkeerd. Het gevolg zijn vaak lichamelijke en/ of psychische klachten. Voor HSP-ers geldt, dat ze extra gevoelig zijn voor subtiele signalen en het innerlijk verdeeld zijn. Er is vaak een groot gevoel van noodzaak om oud zeer op te ruimen.

IZR: Individuele Zelf Resonantie

IZR is een traumaverwerkingsmethode waarbij je het onzegbare zichtbaar kunt maken en de stilte kunt doorbreken. In deze werkwijze staat ‘het verlangen van de klant’ centraal. Tijdens een IZR proces kan een resonantiepersoon in een rol toegang krijgen tot onzegbare ervaringen.
Tijdens het IZR proces worden de verschillende delen van jezelf (die vaak met elkaar strijden in jou) letterlijk zichtbaar en kunnen ze voor het eerst een dialoog aan met elkaar. Ik zal tijdens de sessie de verschillende innerlijke delen representeren. Zo wordt duidelijker, wat de onderliggende oorzaken van jouw belemmeringen zijn. Ze gaan van onbewust naar bewust en worden dus toegankelijk voor je. Op die manier wordt stap voor stap de innerlijke verdeeldheid minder tot alles kan integreren als één geheel binnen in jezelf. Je leert jezelf beter begrijpen, kan toelaten en jezelf bevrijden van oude patronen. Het doel is dat je de zeggenschap terug wint over jezelf en je eigen leven. Mildheid en compassie met jezelf en anderen zijn daarbij sleutelwoorden.
Sleutel voor herstel

IoPT: Indentiteitsgeoriënteerde Psychotraumatheorie en Therapie

IZR is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie). De methode is gebaseerd op de door de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert ontwikkelde methode IoPT (Identiteitgeoriënteerde Psychotraumatheorie en -Therapie) en op beproefde trauma- en hechtingstheorieën. De werkwijze is breed gefundeerd in traumawetenschap en -praktijk en is tevens een behulpzame opstellingsmethode die je gezonde kern verbindt met delen die je wilt ontwikkelen.
IZR is effectief voor het herkennen van de realiteit, het hervinden en herstellen van veiligheid, vertrouwen, verbondenheid, intimiteit, afgesplitste identiteit, autonomie en zingeving. Stap voor stap kan het hart weer geopend worden voor schoonheid, liefde en het leven.

IZR bij LIEVScoaching

Bij LIEVScoaching kun je individueel aan de slag met thema’s als angsten, schuld, schaamte en misbruik, waarin trauma – hechting – transgenerationele overdracht een centrale rol spelen, in een andere licht komen te staan en anders begrepen kunnen worden.
Ien vd Pol vergelijkt trauma met het breken van een mooie schaal. Op het moment dat we ‘breken’ (freeze & fragment), schieten de scherven alle kanten op en raken we stukken kwijt. IZR opstellingen helpen ons om de scherven weer op te pakken. Het lijmwerk moeten we zelf doen en dat kunnen we ook. Hoe mooi is dan het resultaat!
Franz Ruppert zegt: “de waarheid heelt de waan.” Door je gewonde Zelf te ontmoeten en in te sluiten, krijgt je overlevings Zelf minder invloed en wordt je gezonde Zelf sterker.

Bij LIEVScoaching kun je terecht voor IZR-processen in individuele sessies of in groepsverbandTijdens deze sessies kun je een intentie/verlangen uitwerken. Ieder verlangen kan opgesteld worden. Het kan over van alles gaan: familie, gezin, werk, loopbaan, iets in jezelf, of een fysieke klacht.

IZR kan bij LIEVScoaching worden afgewisseld met coaching. In de periode tussen de resonanties vinden klanten het prettig om hun gedachten te scherpen, woorden en betekenis te geven aan de ervaringen die ze tijdens het IZR proces hebben opgedaan.
Daarnaast helpt de coaching om triggers en getriggerde emoties beter te begrijpen en er meer regie over te krijgen. Een werkwijze als ‘Voice Dialogue’ sluit hier uitstekend op aan om in gesprek te gaan met je verschillende delen.

Meer informatie

Hieronder vind je een artikel met nog meer achtergrond informatie over het formuleren van een verlangen en hoe het werkt.

Investering

De investering voor het uitwerken van een intentie/verlangen in een individuele sessie bedraagt € 100,- per uur incl. btw voor particulieren en excl. btw voor ZZPers. Voor organisaties werkt LIEVScoaching o.b.v. een offerte. Neem hiervoor contact met mij op. Er zijn meestal meerdere opstellingen nodig om tot deze integratie te komen.

Locatie

In principe vindt coaching plaats in mijn praktijk in Uden. Het is ook mogelijk het gesprek online te voeren via Teams. Coaching op locatie is ook mogelijk. Ik ben aangesloten bij het Coachhuis. Het Coachhuis heeft locaties in bijvoorbeeld Nijmegen, Den Bosch, Helmond, Eindhoven of Velp.

Annulering

Bij verhindering kun je tot 24 uur kosteloos een individuele sessie annuleren. Afmeldingen korter dan 24 uur voor aanvang van de sessie worden niet vergoed of gerestitueerd (zie algemene voorwaarden).

Goed om te weten

Een opstelling, coachtraject of elke andere sessie bij LIEVScoaching is geen vervanging voor reguliere geneeskunde. In geval van twijfel is het raadzaam om een specialist (dokter/huisarts) te consulteren. Lees hier voor meer informatie.
Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.