LIEVScoaching

Vergroot je ik-kracht

Vergroot je ik-kracht

Check eens

Ervaar je regelmatig angst, onderdrukking of verdeeldheid? Merk je dat je het een uitdaging vindt om in verbinding te blijven met je zelf en de mensen om je heen (zeker als zij een andere visie hebben dan jij)? En merk je dat het dan steeds lastiger voor je wordt om trouw te blijven aan hetgeen jij voelt en waar jij voor staat? Herken je je hierin? Ontdek dan je ik-kracht.

Wat is ik-kracht?

Je ik-kracht is de kracht die ervoor zorgt dat je jij bent én blijft. Deze kracht wordt energetisch vooral opgebouwd in je zonnevlecht. Je zonnevlecht is je 3e chakra en ligt circa 2 vingerbreedtes boven je navel.

Sterke of zwakke zonnevlecht?

Een sterke zonnevlecht helpt je om te blijven staan in situaties waarin je eerder misschien geneigd was om te vluchten. Dat wil zeggen van jezelf weg te gaan en niet voor jezelf op te komen. Als je zonnevlecht zwak is, dan maak je je in contact met een dominant of een krachtig persoon vaak klein. Je communiceert dan energetisch naar de ander: ‘ik ben zwak’. Daarmee zijn de rollen verdeeld en is de ander de baas. Je geeft je eigen ruimte weg. Je verliest kracht.

Overlevingsstrategie

Het kan zijn dat je kleiner/zwakker maken ooit in je leven de beste manier en respons was om te overleven. Ooit zorgde dit voor veiligheid. Maar is dat nog steeds zo? Dient deze strategie je nog steeds nu je volwassen bent? Zou je niet veel meer aan kracht winnen als je je eigen ruimte inneemt en houdt?
Ik kracht

Hoe is het gesteld met jouw zonnevlecht?

Als je merkt dat je bewegingsruimte van je buik bij je ademhaling beperkt is, kan dit het gevolg zijn van meerdere factoren. Te weinig bewegen is een factor. Of niet goed in contact durven zijn met je buik is een factor. In je buik is namelijk veel te voelen. Als je buik ruimte heeft bij het ademen dan is er ruimte voor dat gevoel. Door de ruimte te begrenzen, begrens je je gevoelsleven. Je middenrif speelt daarbij ook een belangrijke rol bij het laten stromen of blokkeren van de emotionele energie naar boven.

Hoe versterk je je ik-kracht?

Door je bewust te worden van je overlevingsmechanismen en je lichaamsbewustzijn te vergroten versterk je je ik-kracht. Je kunt rationeel weten hoe het zit, maar je lichaam kan onbewust anders reageren. Daarbij kun je met oefeningen de bewegingsruimte van je buik vergroten waardoor energie beter kan stromen van je buik naar je borst. Als de energie naar boven kan stromen kunnen gevoelens, intenties en persoonlijke kracht tot expressie komen via je armen, handen, gezicht en stem. Dit helpt je om stap voor stap je eigen ruimte te leren innemen en om in je kracht te komen.

Terug in je kracht

Wil jij je batterij ook niet langer leeg laten lopen in het contact met anderen. Wil je leren je ik-kracht te vergroten, je eigen ruimte in te nemen en aanwezig te zijn en blijven?

In een coachtraject bij LIEVScoaching begeleid ik je hier graag bij. Leer stap voor stap hoe je deze hardnekkig strategieën in je werk en/of privé aan kunt pakken en ga met praktische tools aan de slag om ze te doorbreken.

Als dit bericht bij je resoneert, neem dan een kijkje op mijn website: www.lievscoaching.nl, bij LIEVSvoorjou of LIEVSvia je werk en plan een gratis kennismakingsgesprek.

Volg je me al op Linkedin, facebook en instagram? Tip: schrijf je ook in voor de LIEVSnieuwsbrief. Een mailing vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten.

Meest recente berichten

Inspirerende mails vol persoonlijke verhalen, tips, inspiratie en activiteiten ontvangen?

Nieuwsbrief
Meerkeuze
Af en toe ontvang je een mail. Je kunt je hier op elk gewenst moment voor uitschrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.