LIEVScoaching

Home » Wie ben ik » Ervaringsverhalen

Wat klanten van mij vinden

Lees hieronder ervaringen en verhalen van klanten die gecoacht zijn.

Ervaringen en verhalen

Al een aantal jaar ben ik naar verschillende coaches geweest zonder het gevoel dat het mij echt verder heeft gebracht. Ik merkte privé en zakelijk dat ik bang was om mensen teleur te stellen en te veel rekening hield met een ander i.p.v. mijzelf voorop te stellen. Ik wilde begrijpen waarom ik dit deed en hoe ik weer in mijn eigen kracht kon komen. Door de stress van de angsten kreeg ik lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en pijn in mijn handen en armen. Hierdoor kon ik niet meer functioneren en mijzelf zijn. Het werd tijd dat ik voor mijzelf ging zorgen en een coach ging vinden die mij hier echt mee kan helpen. Toen kwam ik met Lieda in contact.

Ik heb Lieda leren kennen via mijn moeder. Zij werken al enige jaren samen. Toen ik vertelde dat ik een coach zocht moest ze meteen aan Lieda denken, omdat ik op zoek was naar een coach die mij goed begeleid door o.a. huiswerk mee te geven, daadkrachtig is en verteld waar het op staat met een goede dosis humor. Dat heb ik uiteindelijk allemaal gevonden bij Lieda.

Lieda heeft mij geholpen door mijzelf beter te begrijpen, mijn patronen te ontdekken en mij handvatten te geven waardoor ik ook aan mijzelf denk en niet meer bang ben om mensen teleur te stellen. De coaching heeft geresulteerd in dat ik meer zelfvertrouwen heb en in mijn kracht sta. Ik voel mij vrolijker en zekerder over mijn werk, maar ook privé weet ik mij beter te verhouden tot familie en vrienden.

Ik zou iedereen aanraden coaching bij Lieda te volgen als je jezelf beter wilt leren begrijpen, patronen wilt herkennen en leren hoe je hiermee om kan gaan waardoor je weer in je kracht komt te staan.

Als het nodig is zal ik Lieda in de toekomst zeker weer berichten, omdat ze mij goed begrijpt en coaching goed laat aansluiten bij wat ik nodig heb.

Mijke (26)

Projectleider

Ervaringen en verhalen

Via goede aanbevelingen uit mijn eigen netwerken ben ik bij Lieda uitgekomen met mijn initiële vraagstuk meer rust te ervaren in mijn hoofd voorafgaand aan stressvolle situaties.

Samen zijn we gaan graven in mijn verleden en welke copingmechanismen bij mij aan het stuur hebben gezeten en nog steeds zitten. Lieda weet heel goed hoe ze de juiste vragen moet stellen om je aan het denken te zetten. De hierdoor verkregen bewustwording van deze ‘ikken’ heb ik meer inzicht gekregen in mijzelf, in hoe ik ‘werk’. Dat inzicht geeft op zichzelf al rust. Ik sta nu meer stil bij dit inzicht en oefen met de verschillende aangereikte tools.

Ik heb het coachingsproces als zeer prettig ervaren. Lieda is een open en oprechte sparringspartner om mee op onderzoek te gaan. Dikke aanrader wanneer je het voornemen hebt op onderzoek te gaan naar jezelf. Ontzettend bedankt!

Sjoerd

HR adviseur

Ervaringen en verhalen

Opnieuw een mooie workshop mogen beleven bij Lieda & Erna in Nijmegen.
Het was een bijzondere mix van Opstellingen van de ziel en elementen uit het Sjamanisme.
Erna en Lieda zijn 2 vakvrouwen die veel aandacht hebben voor de persoonlijke processen van de deelnemers.

Zelf heb ik vanuit onverwachte hoeken antwoorden mogen krijgen op mijn vragen.
Het was heel bijzonder.

Marij

Ervaringen en verhalen

Lieda volgde ik al een tijdje op social media. Ik werd geraakt door de inhoud van haar posts, die steeds leken te resoneren met een proces waar ik op dat moment zelf inzat. In een periode dat het vooral in de privé sfeer niet zo lekker ging, twijfelde ik eigenlijk niet toen ik op zoek ging naar een coach. Ondanks dat ik veel coaches ken en Lieda nog nooit had ontmoet besloot ik toch juist met haar een kennismakingsgesprek in te plannen.

En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ze heeft mij in mijn proces zeker geholpen. Zowel in het coachingstraject als in de opstellingendag waar ik aan deel genomen heb. Lieda heeft me geleerd om meer te voelen en minder te denken. Steeds weer terug naar de lichamelijke sensatie in plaats van heel veel aandacht besteden aan de inhoud van de gedachten die ik heb.

Wat ik fijn vond is dat ze dat met veel liefde en bezieling doet. En dat ze me leerde om ook met meer liefde naar mezelf te kijken. Dat maakt dat ik in moeilijk momenten nu een hand op mijn hart leg en zeg: “Ik ben veilig en het is ok” . En van haar leerde ik ook de mooie vraag “ Wat zou liefde doen?”.

Al met al heb ik geleerd het volume van mijn interne criticus een beetje terug te draaien en wat meer te luisteren naar het zachte liefdevolle stemmetje in mezelf.

Dankjewel lieve Lieda; voor alle momentjes van stilstaan; terwijl ik mijn neiging was om door te rennen. Als ik ooit weer een coachvraag heb, klop ik in alle vertrouwen weer bij je aan. ❤

Ilse (44)

Ervaringen en verhalen

Een week voordat ik een reis zou maken met mijn vader belde ik Lieda. Ik was onrustig. Ondanks alle therapie en opleidingen die ik afgelopen jaren al heb gedaan voorzag dat ik in oude patronen zou gaan vallen. Lieda heeft mij op een geweldige manier begeleid. Ze sloot naadloos aan op mijn vraag om niet te veel te praten maar vooral fysiek te voelen welke beweging ik te maken had. Mede door haar begeleiding kon ik echt een nieuwe versie van mijzelf zijn in relatie met mijn vader. Een groot geschenk.

Inge Smak-Hemmes (46)

Teamcoach- opleider Deep Democracy

Ervaringen en verhalen

Via mijn werkgever kwam ik terecht bij Lieda, ik zat niet goed in mijn vel en dat had invloed op mijn gedrag. Bij het kennismakingsgesprek bleek hoeveel er speelde. Altijd bezig met anderen en volledig aan mezelf voorbij gegaan. Ik was mezelf kwijt.

Lieda stelde me op mijn gemak, ze toonde begrip en ik voelde me gezien en gehoord. Iets waar ik in mijn werk en privé steeds tegenaan bleef lopen.

Dat ik anders ben wist ik, introvert ja, maar nooit gedacht aan HSP. Die bewustwording heeft heel wat teweeg gebracht en veel puzzelstukjes vielen op hun plek. In elke sessie werd ik geraakt en elke keer was Lieda daar met een luisterend oor, met een lach en een traan en met duidelijke uitleg waar dit allemaal vandaan kwam. Na elk gesprek ontving ik via de mail een samenvatting met info en/of geluidfragmenten die mij leerden patronen te doorbreken en rust in mijn hoofd te krijgen.

Door coaching bij Lieda ben ik mij meer bewust van mijn eigen ik, ik mag er zijn, ik mag fouten maken, ik mag nee zeggen. Ik vond het reuzespannend om hier aan te beginnen, over mezelf praten, echte aandacht krijgen. Dat was ik niet gewend en ik was die moeite niet waard. Dankjewel Lieda dat ik mezelf weer kan zien, horen en omarmen, al gaat het wel met vallen en opstaan.

Marie-louis (54)

Financieel medewerker

Ervaringen en verhalen

Op het moment dat ik er klaar voor was en het mezelf gunde om mij beter en fijner te voelen, ben ik gaan kijken wie er in/rondom mijn woonplaats mij hierbij kon helpen. Al snel na het eerste contactmoment vanuit mij, belde Lieda mij op. Ze kwam erg vriendelijk over. Niet wetende wat ik kon verwachten en hoe ik geholpen kon of wilde worden, kwam na de telefonische kennismaking al gauw de eerste sessie, welke in de loop van de tijd naarmate mijn behoefte veranderde van frequentie.

Het begin was erg pittig: er wordt een groot proces ingang gezet en paden in je hoofd veranderen. Zeker de eerste periode was lastig en negatieve, niet-helpende gedachten kwamen sterk naar boven. Gelukkig kon ik bij Lieda terecht en kon ik bij haar mijn verhaal doen en konden we het ook luchtig houden. Na verloop van tijd merkte ik dat de negatieve stem steeds meer op de achtergrond kwam. Het is erg fijn om te merken en te voelen dat je niet de enige bent die worstelt met de lastigere kanten van hooggevoeligheid en alles wat daarbij komt kijken. Bij Lieda voelde ik me welkom en op mijn gemak: je mocht er zijn en je kon alles met haar delen.

Het is voor mij belangrijk om aandacht te (blijven) besteden aan mijn hooggevoeligheid en bewustwordingsproces, omdat ik mezelf anders heel slecht en somber ga voelen. Je hoeft helemaal niet zo gemeen te zijn tegen jezelf; juist het tegenovergestelde! Coaching bij LIEVScoaching leverde mij rust en kalmte op, en dat is waar ik aan het begin van het traject op hoopte. Mijn hoofd is nu veel rustiger en ik kan dingen beter hebben. Familie merkt dit ook op en ziet dat ik weer meer tot leven ben gekomen. Vrienden ervaren dat ook dat ik rustiger ben, maar dat ik aan de andere kant ook juist wat meer en ad-rem durf te zeggen en te geinen. Natuurlijk is het soms nog lastig of te veel, dat mag en kan. Het is belangrijk om op mezelf te blijven letten en goed voor mezelf te blijven zorgen. Met de handvatten die Lieda mij gegeven heeft, kan ik mijzelf nu veel beter en sneller tot rust brengen!

Ik ben erg blij dat ik Lieda als coach heb gehad en ik had mij geen fijnere coach kunnen wensen! Altijd kon ik mijn verhaal kwijt, altijd voelde ik mij op mijn gemak en welkom, regelmatig lukte het haar een gevoelige snaar te raken waarvan het heel hard nodig was aangeraakt te worden en ik kon (en kan) haar altijd om hulp vragen.

ESTHER (25)

HR-medewerker

Ervaringen en verhalen

Ik kwam bij Lieda terecht nadat ik mezelf herkende in verschillende blogs van haar over onder andere overlevingsmechanismes en hooggevoeligheid. De vrouwenkracht methode waar zij o.a. mee werkt, voelde heel passend. En dat was het ook. In de sessies werd ik uitgenodigd om te voelen en Lieda's open, rustige en nieuwsgierige houding hielp daarbij.

Steeds weer kon ze aansluiten bij wat er op dat moment nodig was in mijn proces, in de sessie en ook met verdiepende oefeningen voor thuis. Het traject heeft me geholpen om anders te kijken naar gebeurtenissen uit het verleden, delen van mezelf te herkennen in interactie met de omgeving - zowel in mijn werk als privé - en te leren hoe ik met heftige emotionele pijn kan omgaan.

Aan het eind van het traject was ik weer heel veel dichter bij mezelf uitgekomen en kon ik weer luisteren naar mijn hart, met tools in mijn rugzak wat mij weer een stukje sterker maakt.

MARIEKE (38)

werkzaam in de GGZ

Ervaringen en verhalen

LIEVScoaching heb ik gevonden op internet. Ik wilde iemand niet te ver uit de buurt. De site van Lieda sprak me heel erg aan.

Tijdens het kennismaking gesprek werd me al snel duidelijk dat Lieda mij kon helpen. Ze luisterde goed en stelde voor mij de juiste vragen, waardoor ik vertrouwen in haar kreeg.
Door trauma’s in het verleden was ik mezelf kwijt geraakt. Wist niet meer wie ik zelf was. Raakte steeds meer verwijderd van mezelf. Dit resulteerde in depressies en weinig of geen zelfvertrouwen. Verschillende therapieën door de jaren heen leerde me wat ik wel- en niet moest doen. Maar niet hoe!

Door Lieda kwam ik weer bij mezelf, wist ik weer wie ik was. En dat ik goed genoeg ben. Mijn zelfvertrouwen heb ik weer. Ik kan nu weer verder en ook weer genieten van alles. Natuurlijk ben ik er nog niet helemaal maar ik weet dat ik op de goede weg ben.
Lieda, nogmaals dank je voor deze mooie weg die ik met jouw heb mogen afleggen.

FRANS (64)

Sales manager

Ervaringen en verhalen

Aan een bedrijfsarts heb ik de vraag gesteld of ze een coach voor HSP professionals kende, toen kreeg ik binnen een paar tellen de naam van Lieda door!

In mijn werk en ook privé, liep ik steeds vaker tegen lastige situaties aan waarbij ik signaleerde dat ik anders denk en handel dan de ander. Het leek wel of de ander veel moeitelozer door het leven wandelde. “Hoe en waarom regeer ik zoals ik reageer en waarom heb ik er last van?”, vroeg ik me af. Ik wilde graag beter leren omgaan met lastige vraagstukken zodat ze me minder energie zouden kosten en ik meer ruimte zou hebben om moeitelozer te leven als HSP.

Lieda heeft mij geleerd om weer dicht bij mezelf te blijven, bij de ander te laten wat bij de ander hoort en hierover effectief te communiceren vanuit mijn volwassen deel, op mijn eigen plek, in het hier en nu in mijn eigen kracht als HSP!

Ik voel nu meer verbinding en diepgang in de relaties bij de personen die belangrijk voor me zijn. Ik kan prikkels beter hanteren en kan beter omgaan met emotieregulatie. Kan zonder oordeel naar situaties kijken. Ik kan grenzen aangeven en ben niet meer bang om te falen en kan met minder voorbereiding aan zaken beginnen. Ik kan invulling geven aan persoonlijk leiderschap.

Lieda en de toolbox van Lieda kwamen op het juiste moment op mijn pad. Ik ben blij dat ze een tijdje met mij heeft mee kunnen reizen. Om de week had ik een sessie van 1,5 uur en daar keek ik echt naar uit. Het gaf me rust, hou vast en energie. Het traject dat Lieda voor mij uitstippelde sloot perfect aan op mijn behoefte en het heeft me een stuk verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen theoretisch door o.a. het aanreiken van boeken over hooggevoeligheid en subpersonen maar juist ook praktisch door iedere sessie voor te bereiden met opdrachten. De onderwerpen die ze aanreikte grepen in elkaar en kwamen ook regelmatig weer terug op de agenda. Ik kon ze gaan doorleven. Lieda kon zich heel goed inleven in mijn situatie, ze gaf vertrouwen en het is ook nog eens een prettig mens om als coach mee samen te werken!
Ben je werkzaam in een HR-omgeving en stond jouw wieg op een boerderij, dan kan Lieda zich perfect inleven in jouw situatie(s).

Lieve Lieda,

Ik wil je bedanken voor het meewandelen op mijn pad.
Voor je inspiratie en coaching
en voor de bevestiging dat ik op de goede weg ben.

Liefs, Mirjam

Mirjam (46)

Adviseur arbeid en gezondheid & project-coach

Ervaringen en verhalen

Voor mij was de doorslaggevende factor om bij Lieda een traject te starten haar eigen verhaal.

Op haar website vertelt ze openhartig over haar eigen pad in het leven en toen ik dit las resoneerde er meteen iets in mijn lichaam. Ik voelde tot in mijn kleinste lichaamscellen trillingen. Zij bracht onder woorden wat ik niet kon verwoorden, zij gaf woorden aan mijn gevoelens en legde de puzzel bijeen. Ik moest en zou contact met haar opnemen.

Ik kreeg al snel een enthousiaste respons van haar en we zouden eerst een kennismakingsgesprek inplannen. Ik had reeds veel ervaring met therapeuten en hulpverleners en dit soort van gesprek was anders voor mij. Het was als een gesprek met een vriendin. Ik voelde me meteen veilig en op mijn gemak gesteld bij haar. Ze benaderde me ook niet als een slachtoffer of als een patiënt maar als een krachtige vrouw. Ze begreep me, ze gaf erkenning aan mijn pijnlijk verleden en dit had nooit eerder iemand gedaan. Ze zag me, ze doorzag me en legde meteen linken met het gedrag dat ik vertoonde en mijn pijnpunten. Dit was bewonderenswaardig. Bovendien straalde ze enorm veel licht uit dat ik kon voelen door mijn computerscherm heen, ze straalde enorm veel enthousiasme uit.

Ze had enorm veel zin om met mij aan de slag te gaan en dit werkte aanstotend. Ze gaf me hoop, hoop op een beter leven. We zouden samen aan de slag gaan en ik ook ikzelf kon niet wachten.

De sessies met haar waren intensief, meestal onderging ik ze en kwamen de inzichten pas later. Ik geef eerlijk toe dat ik soms twijfelachtig werd, twijfelachtig of dit me wel effectief uit mijn interne gevangenis ging trekken maar haar vertrouwen in het proces liet me doorzetten. Vaak kon ik echt niet vatten dat ze zo kalm bleef onder de omstandigheden die ik doorging. Ze had wel degelijk enorm veel vertrouwen in mij en dit stelde me gerust.

Ze maakte emoties los en leerde me voelen. Voor het eerst in 20 jaar kon ik weer contact maken met mijn prachtige ziel en dit voelde magisch.

Langzaam maar zeker begonnen de vruchten van onze online sessies zich ook in mijn dagelijks leven af te werken. Er gingen deuren open en er vielen puzzelstukken uit de hemel waarnaar ik al zo lang op zoek was. Eindelijk kon ik mijn levenspuzzel bijeenleggen en dit gaf me enorm veel voldoening. Ik voelde me niet meer vreemd maar kreeg vertrouwen in mezelf. Ik leerde mezelf lief te hebben en niet meer af te wijzen. Het is oké, het was oké en ik heb het volste recht te voelen wat ik voel.

Dit waren enorme stappen vooruit en stilaan veranderde ook mijn ervaringen met het leven, ik voelde me vrij en kon wel gaan dansen op muziek. Dit voelde zo enorm fijn en ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik Lieda ben om mij te begeleiden. Ze wandelde niet mee op mijn levenspad maar deed me van richting veranderen, de richting van vertrouwen en liefde en dit wens ik iedereen van harte toe! Het leven is te kort om geleefd te worden en iedereen verdient deze vrijheid!

Justine (22)

Student

Ervaringen en verhalen

Op mijn werk gingen veel dingen niet zoals ik had gedacht en dat raakte mij heel diep. In mijn relatie verliep de communicatie heel erg moeizaam. En met mijn zussen werd, na het overlijden van mijn moeder, het contact helemaal verbroken. Het was zo'n brei aan gedoe dat ik door de bomen het bos niet meer zag en heel erg aan mezelf ging twijfelen. Ben ik nou zo'n afschuwelijk mens dat ik deze situatie verdien? Zit ik zo raar in mekaar?

Dus toen heb ik Lieda, opgezocht voor coaching. Wat meteen heel goed voelde. Ik hoefde niet eindeloos te praten en uit te leggen. We gingen meteen oefeningen doen, oefeningen in voelen, oefeningen in ervaren, oefeningen in stilstaan. Ik wist meteen dat dit goed voor mij was. Want praten kan ik wel, als Brugman. Maar voelen, ervaren en stilstaan is heel wat ingewikkelder.

Akelige vervelende gevoelens laten zijn en dan toch vaardigheden aangeleerd krijgen om hier op een constructieve manier mee om te gaan. Vaardigheden die veelal te maken hebben met het idee dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat niet alles te beredeneren valt dat je soms op een andere manier afstand kunt scheppen of juist nabijheid. Dat door een situatie te visualiseren en te doorvoelen, of soms voorvoelen, je klaarheid krijgt.

Een belangrijke stap in mijn proces was dat ik mijn redderspakje en reddersstafje naast me neerlegde en gewoon één van de vier kinderen van ons gezin werd. Maar ook de aarde-oefeningen zijn heel fijn om te gronden en niet met mijn hoofd aan de haal te gaan of met mijn gevoel. Dat lukt nog niet altijd maar als het dan even niet lukt dan zoek ik mijn oefeningen weer op. Ik vind het een hele fijne gedachte dat ik mezelf kan omringen met goud om mezelf te beschermen.

Heb ik veel geleerd bij Lieda? Ja, ontzettend veel. Kan ik het allemaal à la minute toepassen? Nee. Wat heeft de coaching van Lieda mij dan wel opgeleverd? Rust en ruimte omdat ik weet dat ik een moeilijke fase doorkom. Want er is geen brand en er is geen tijger in de buurt.

Marie-José (59)

Directeur

Ervaringen en verhalen

Afgelopen tijd heb ik een coachtraject bij/met Lieda gevolgd. Via mijn werkgever kreeg ik de mogelijkheid om zelf als individu terug te kijken en te reflecteren op mijn afgelopen werkzame bestaan voor mijn organisatie. Ik zou het iedereen aanraden om zo nu en dan eens stil te staan, te reflecteren op je werkzame bestaan én hoe je als HSP’er hierin staande kunt houden. Hiervoor hoef je niet in een ziekteproces te zitten.

Mijn werkgever bracht mij met Lieda in contact op een specifieke wens van mij uit. Lieda was namelijk bekend met HSP begeleiding, dit was wat mij aantrok. De eerste ongedwongen kennismaking was zeer plezierig, Lieda was openhartig waardoor er een gelijkwaardig gesprek ontstond.

Lieda heeft veel know-how omtrent de coaching. Pakt dit op een professionele manier aan, waarbij zij gebruikt maakt van diverse theorieën. Dit alles maakte het voor mij gemakkelijk toepasbaar in mijn context. Lieda weerhoudt zich niet om haar eigen ervaringen óók te delen. Deze gesprekken waren hierdoor plezierig en herkenbaar.

Zeker waren de sessies niet zwaarmoedig, maar elke keer wisten we een snaar te raken waarmee ik verder kon. Gelukkig waren er geen grote opdrachten na de sessie. Maar juist die bewustwording waarmee ik naar huis -de toekomst- in kon. Deze manier van aanspreken op continue gedragsaanpassing paste erg bij mij.

Natuurlijk bekijk je jezelf in je totale ik-zijn. Toch was ik blij dat ik mijn coach-focus kon aanbrengen op mijn werkzame bestaan en impact wat dit als HSP’er met zich meebrengt. Dit alles heeft mij een nieuwe kijk opgeleverd. Ik kijk dan ook op een prettige manier terug op de mooie samenwerking met Lieda, en het geen wat het mij heeft opgeleverd.

Zeegers (55)

Onderwijs-coördinator

Ervaringen en verhalen

Ik heb eerder een burn-out gehad en dreigde langzaamaan in dezelfde situatie te komen als toen. Ik had behoefte om met een buitenstaander te reflecteren op wat er gebeurde en wat ik daar zelf anders in kon doen. Mijn werkgever heeft mij daarop gematcht aan Lieda als coach. Met een open blik ging ik het coachingstraject in, niet wetende wat de aanpak van Lieda precies zou inhouden en wat ik ervan kon leren.

In het kennismakingsgesprek en in de sessies daarna kreeg ik de indruk dat Lieda mijn verhaal begreep en herkende. Daarnaast is zij vanaf het begin open, warm en liefdevol geweest, waardoor het voor mij ook makkelijker was me open te stellen. Lieda’s aanpak was gestructureerd, maar wel afgestemd op mijn situatie, wensen en behoeften. Daardoor kon ik ook op de momenten dat ik het zelf niet zo goed wist erop vertrouwen dat zij mij verder kon helpen. Lieda heeft mij geleerd hoe ik minder in mijn hoofd kan zitten en meer naar mijn lichaam kan luisteren, dat bepaald gedrag zijn oorsprong heeft in het verleden en wat ik hiermee kan doen, dat ik erkenning niet bij anderen hoef te zoeken, en heel veel meer. Dit heeft mij geholpen met hoe ik mij verhoud tot anderen en dat ik niet teveel verantwoordelijkheden op me neem.

Lieda, heel erg bedankt voor je begeleiding!

Sabine (29)

Sector Onderwijs

Ervaringen en verhalen

Woorden schieten eigenlijk tekort om te vertellen wat het coachingstraject bij Lieda voor mij betekend heeft. Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik onzeker, wil ik mensen pleasen, vind ik het moeilijk om me gelijkwaardig op te stellen in zowel privé maar vooral ook zakelijke relaties en ben ik bang om fouten te maken. Angstig zijn, de altijd aanwezige steen op de maag, overcompenseren, bevestiging zoeken, het was eigenlijk wie ik (zakelijk) geworden was. Rationeel wist ik dat ik eigenlijk geen reden had voor dit gevoel en gedrag, maar het lukte me maar niet te veranderen. Ik had me er inmiddels eigenlijk ook bij neergelegd dat het zo zou blijven.

En toen kwam Lieda. Haar berichten op social media voelden alsof ze voor mij geschreven waren. Ik heb dan ook mijn hart gevolgd toen ik aan het traject bij Lieda begon. Want mijn hoofd zei vooral...wat kan een traject bij een coach toevoegen op de diverse psychotherapie die je in je leven al gehad hebt voor deze problemen (zonder het gewenste effect)? De coaching bij Lieda bleek voor mij echter echt een schot in de roos.

Lieda was de eerste persoon die mij heeft geleerd te voelen. Ik hoefde bij haar niet al mijn gedachten tot op detail te filteren en ‘te weerleggen', wat mij in (cognitieve) therapie altijd veel spanning gaf. Bij Lieda mocht ik voor het eerst ervaren dat ik mijn eigen rust kan zijn in alle onrust en chaos die er soms (in je hoofd) kan zijn. Ik ben haar hier heel dankbaar voor.

Ik leerde mijn patronen herkennen. Dat mijn angstgevoelens en daarbij horende terugkerende gedachten horen bij mijn bange kinddeel die oppopt in hedendaagse ‘volwassen’ situaties. Dat de kritische stem in mij eigenlijk alles op alles aan het zetten was dat dat kleine meisje te beschermen. Ik leerde dat er, anders dan mijn gevoel bijna iedere dag zei, er geen ‘grote ramp’ op komst was en ik de daarbij behorende gedachten ook niet serieus hoefde te nemen. En dit alles door de focus te leggen op het (onderliggende) gevoel in plaats van op het oplossen van de voortdurende stroom aan negatieve gedachten (waarvan ik rationeel ook wel wist dat ze niet waar waren, maar dat toch nooit zo kon voelen).

De coaching bij Lieda heeft mij de kracht gegeven te werken aan de volwassen vrouw in mij. Dat dit (sneller) keuzes maken betekent en dat je dan soms ook fouten gaat maken. Toen ik eenmaal inzag dat het alternatief was dat ik altijd het kleine, angstige en risicomijdende meisje zou blijven en ik dat niet meer wilde, was bij mij de knop om.

Inmiddels ben ik maanden verder en voel ik me steeds meer de volwassen vrouw die ik ben en dat voelt heel sterk. Ik kan op vrije dagen nu ook echt (in mijn hoofd) vrij zijn, zonder dat zeurende gevoel dat ik altijd had dat er iets niet klopte of ik misschien iets fout had gedaan. Ik laat ook vaker mijn gevoel spreken bij het nemen van beslissingen en dat voelt heel goed.

Ik gun iedereen met dezelfde problemen de begeleiding van Lieda. Vanaf dag 1 voelde ik dat ze me begreep, geen oordeel had en het allerbeste met me voor had. Door haar zachte en liefdevolle aanpak voelde ik me veilig en durfde ik me kwetsbaar op te stellen, wat me erg heeft geholpen in het proces.

Anne (35)

HR-professional

Ervaringen en verhalen

Via een vriendin ben ik bij Lieda terecht gekomen. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek voelde het goed. Lieda had geen standaard praatje zoals de standaard coachingtrajecten.

Ik vond het gesprek best spannend. Lieda voelde dat aan en ze wees me direct op m’n ademhaling. Rustig ademhalen… Ze kwam heel zachtaardig over. En dat is ze ook!

Lieda is oprecht maar ook lief en zachtaardig. Hoe gevoelig de onderwerpen ook zijn, ze weet hoe ze daar op een liefdevolle manier mee om te gaan.

Niks is te gek. En ik heb echt het gevoel gehad dat ik alles kon vertellen. Ook de onderwerpen waar ik een diepe schaamte voor heb.

Ze voelde ook precies aan wanneer je een mindere periode achter de rug heb gehad. Toen kreeg ik een lief steunend bericht. Ze voelde precies aan wat mijn issues waren, dit voelde erg bijzonder.

Ik heb altijd gedacht dat ik niet kon voelen. Maar sinds ik bij Lieda ben geweest weet ik dat ik wel kan voelen en dat ik daarop mag vertrouwen dat dat waar is!

Ze geeft je tools die je blijvend kunt gebruiken voor je hele leven. Een investering voor nu en je toekomst.

Tineke (32)

- Professional bedrijfsvoering

Ervaringen en verhalen

Mijn hooggevoeligheid is mijn kracht. Daar was en ben ik van overtuigd. Maar hoe kan ik mijn hooggevoeligheid als kracht inzetten? Via mijn werkgever kwam ik met deze hulpvraag bij Lieda terecht. Vanaf het eerste moment wist ik dat ze mij verder kon helpen. Het contact was vertrouwd en gelijkwaardig.

Liefde is het kernwoord dat mij bij is gebleven. Of zoals Lieda zou zeggen: ‘Wat zou liefde doen?’. Ik leerde bij Lieda overlevingsmechanisme in mijzelf te herkennen en deze niet te veroordelen maar juist liefde te geven. Ik leerde het kleine meisje in mij liefde te geven, en zo mezelf meer liefde te geven.

Door mijn zelfliefde te vergroten, kreeg ik de kracht om mijn grenzen aan te geven, mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid en bewuste keuzes te maken uit liefde in plaats vanuit angst. Zo kan ik nu staan voor mezelf, uit liefde voor mezelf en uit liefde voor de ander. Natuurlijk gaat dit proces met vallen en opstaan. En Lieda sluit iedere sessie weer aan bij wat je nodig hebt op dat moment.

De liefde voor mezelf groeit nog elke dag en zo ook de liefde en het vertrouwen in het pad dat ik bewandel. Daardoor voel ik me veel rustiger en sterker.
Ondanks dat de onrust om mij heen nooit weg zal gaan, weet ik nu wel hoe ik de liefde en rust in mezelf kan beschermen, voeden en onderhouden.

Sara (26)

Onderzoeker in opleiding, gezondheidszorg

Ervaringen en verhalen

Via mijn werk kwam ik bij Lieda terecht voor coaching. Ik twijfelde over mijn baan omdat ik last had van de sfeer binnen het team waar ik zat. Ik voelde weinig verbinding met het team en wilde onderzoeken of ik daarin iets kon veranderen.

Lieda bleek een coach gespecialiseerd in HSP en daarnaast had ze een heel breed palet aan methoden tot haar beschikking door de veelheid aan opleidingen die ze gedaan heeft. Vanuit haar brede aanpak konden wij samen kiezen wat ik op dat moment nodig had. Ik had geen behoefte aan een heel analytische en rationele aanpak omdat ik daar al zo bekend mee was. Ik heb me juist opengesteld voor wat meer lichaamsgericht en energetisch werken. Ik had hier geen ervaring mee, maar het heeft me enorm veel gebracht. De speelse aanpak en de nuchterheid en humor van Lieda hielp daar zeker bij. Hierdoor ben ik me veel bewuster geworden van wie ik ben en kan ik beter voelen wat bij mij past en wat niet.

Deze bewustwording heeft ervoor gezorgd dat ik echt goede keuzes kon maken en dat ik weer energie kon voelen om volgende stappen te nemen. Hierdoor ervaar ik meer kracht, lichtheid en een rustig vertrouwen in mijn toekomst. Ik voel mij meer verbonden met mijzelf en met de mensen die ik liefheb en ik kan makkelijker afscheid nemen van dat wat niet goed voor me is. Daarmee heb ik ook afscheid genomen van een baan die niet paste bij hoe ik in het leven wil staan.
Lieda is zeer vakkundig, maar bovenal gewoon een heel leuk mens. Ik vond de sessies enorm prettig en inspirerend. Het traject heeft heel positief bijgedragen aan de beweging die ik nu maak.

Margot (53)

Docent

Ervaringen en verhalen

"Ik kende Lieda doordat ik de opleiding van de Vrouwenkracht Academie heb gevolgd. Na de opleiding ben ik haar blijven volgen via social media. Met regelmaat zag ik een post of bericht voorbijkomen waarbij ik dacht: dat spreekt mij als HSP’er aan! Na een turbulente tijd voor mijzelf had ik behoefte aan iemand die mij zou helpen.

Na het kennismakingsgesprek was ik overtuigd (eigenlijk ervoor al ;). Mijn doel was om inzicht te krijgen in mijn patronen nu ik in een totaal nieuwe situatie was beland. Wat ik heel prettig vind, is dat tijdens de coaching de focus helemaal op mij en mijn patronen lag (en dus niet op de omgeving). Eén van de vragen die het meest is blijven hangen: mag jouw gevoel er zijn? Ik realiseerde mij hoe vaak dit er niet mocht zijn. Door het te erkennen stroomt het.

Ik heb veel gehad aan het ontrafelen van mijn patronen en het herkennen van wat er gebeurt. Ik heb daar meer rust in gekregen. Ik waardeer de rust en de vaardige/duidelijke communicatie van Lieda in de coaching. Ik voel nergens een waardeoordeel en dat vind ik prettig."

Klant Gery

Gery Stevens (32)

SEO Specialist (ZZP’er/ondernemer)

Ervaringen en verhalen

Via mijn werkgever ben ik bij jou (LIEVScoaching) terecht gekomen. Mijn eerste indruk was prettig, ik voelde dat er veel herkenning was voor mijn gedrag en mijn zijn, vanuit mijn hooggevoeligheid.

Deze hooggevoeligheid zit mij soms in de weg zonder daar bewust van te zijn, goed dus om daar mee bezig te gaan en extra aandacht aan te besteden. Mooie eigenschappen moeten niet in de weg zitten maar juist helpend zijn.

Door eerst jaren van onwetendheid over dit bestaan en vervolgens de zoektocht is het nu tijd om aangeleerde gewoonten en gedrag onder de loep te nemen. Te kijken of ze nog wel helpen of misschien soms in de weg zitten.

Ik heb mijzelf weer beter leren kennen en probeer met de handvatten die ik heb gekregen anders om te gaan met bepaalde situaties. Dat vraagt nog wel tijd en oefening. Iets wat je zolang al op de automatische piloot doet verander je niet in een paar maanden. Bewustwording is al een grote stap voorwaarts.

Ik vind jou, Lieda, een prettige, rustige, integere gesprekspartner met oog voor de mens! Met kennis van zaken en zo blijkt een ervaringsdeskundige, dat laatste maakt je extra empathisch.

Dank je voor de begeleiding tot nu toe.

José (60)

Sector onderwijs

Ervaringen en verhalen

Ik volgde Lieda al een tijdje via Instagram en kende haar al een beetje omdat onze kids naar dezelfde school gingen. Het was niet zozeer de Vrouwenkracht Methode die me aansprak maar het gevoel wat ik erbij kreeg. De combinatie van haar kennis, methode, verschillende invalshoeken maar vooral het goede gevoel wat ik bij Lieda had, heeft me over de drempel geholpen. Een spannend en kwetsbaar traject waarbij vertrouwen en integriteit voor mij heel belangrijk waren maar ook humor en het vermogen om de spiegel voor te houden. De chaos, onrust in mijn hoofd, ver afstaan van mezelf en alleen maar rennen naar ik wist niet zo goed wat, waren voor mij belangrijke punten om aan de slag te gaan.

Geruststelling, vertrouwen, rust, geduld, opnieuw leren luisteren naar mijn gevoel, bij mezelf blijven zijn belangrijke onderwerpen die aan bod zijn gekomen en waar ik aan heb gewerkt. Ik voel me sterker, zelfbewuster weet beter wat ik wil en dat het ook oké is als ik het gewoon even niet meer weet. Ik heb meer energie, maak andere keuzes, ben anders naar dingen gaan kijken --- > ook of vooral naar mezelf. Op mijn werk ben ik rustiger en ga ik niet meer mee in de energie van de ander. Als ik iets spannend vind, weet ik mezelf binnen no time gerust te stellen dankzij de 5 minuten regel, ik zeg wat ik vind zonder daarbij de ander of mijn collega’s uit het oog te verliezen kortom ik sta stevig(er).

Ik ben Lieda-fan en beveel haar dan ook van harte aan! Ze verrast, heeft een open blik, zal niet oordelen en weet de vinger op de zere plek te leggen. Ik zou zeggen, ga ervoor 😊!

Carla (41)

Projectmanager

Ervaringen en verhalen

Ik ben bij LIEVScoaching terecht gekomen via de re-integratie & preventie coördinator op mijn werk. Zij had het idee dat Lieda als persoon en de methode die Lieda als Vrouwenkracht coach gebruikt bij mij zou passen. Na het kennismakingsgesprek had ik een positief gevoel maar ook een kleine twijfel. We zijn van dezelfde leeftijd. Ik was op zoek naar eigenlijk een soort alwetende, dus die moest wel veel wijzer dus ouder zijn dan ik. Dacht ik. Onzin. Lieda is weinig vreemd en weet alles goed te plaatsen in het grote geheel. Ik heb me in alle opzichten gezien gevoeld.

Voor mij is het belangrijk om aandacht te besteden aan mijn hooggevoeligheid en mijn bewustwordingsproces omdat ik met mijn hoofd niet verder kom. Ik voelde dat er meer potentie in mij zit maar ik kon er niet zelf bij komen. Nu kan ik dat veel beter.

De coaching heeft mij laten inzien wat oude afweermechanismen voor doel hebben gehad, maar dat ze nu in de weg zitten. Door dat in te zien, is er ruimte gekomen voor het hart en intuïtie. Samen met Lieda heb ik voor wat betreft mijn werk mijn ogen durven openen en onderzocht hoe ik me verhoud tot collega’s. Dat heeft me veel inzicht gegeven. Ik heb gedurende het coachtraject een belangrijke keuze met mijn hart gemaakt. Dat voelde en voelt nog steeds zo ontzettend krachtig. Het is mijn stok achter de deur geworden om op mezelf te kunnen vertrouwen. Ik ben ook anders naar sommige vriendschappen gaan kijken. Dat was en is eng, maar niet ongepast. Ik heb een beweging gemaakt en sommige mensen blijven achter, of moeten misschien eigenlijk gewoon even schakelen ten opzicht van mijn soms wat andere houding – dat kan natuurlijk ook.

Het coachtraject heb ik als een cadeau ervaren. Lieda heeft zoveel te bieden en gegeven. Ik heb me volledig gezien gevoeld. Lieda leeft op een respectvolle, geduldige en ook stimulerende manier met je mee. Na iedere sessie voelde ik me lichter en krachtiger tegelijk. Alle handvatten die Lieda aanreikt, die samenhangen met de Vrouwenkracht Methode, ze doen daadwerkelijk iets; je knapt ervan op, bieden troost en zelfvertrouwen.

Ik ben Lieda erg dankbaar voor haar harde werken, haar inzet om een ander, om ook mij, te laten groeien. Hoe bijzonder is dat…

Renske (46)

Jurist

Ervaringen en verhalen

Terug naar mijn gevoel

2021 is een bewogen jaar voor me. Mijn ex en ik besloten uit elkaar te gaan en gedurende het bemiddelingstraject werd ik ontslagen. Een jaar eerder werd ik ADHD gediagnostiseerd. Zelf verder gravend kwam ik erachter Hoog sensitief te zijn. Beide niets mis mee, want er vielen alleen maar puzzelstukjes in elkaar. Blijkbaar was bovenstaande nodig om een deur naar mezelf open te zetten. Via het boek “Patronen doorbreken” kwam spiritualiteit op mijn pad en daarnaast astrologie. Dat laatste via een oud-collega in de vorm van het Human Design model.

Via een bekende had ik al eens wat over Lieda, haar achtergrond en haar werkwijze gehoord en gelezen. Het naar binnen kijken, naar je ware ik, en van daaruit weer in je kracht komen sprak me toen al aan. In juli was ik behoorlijk vastgelopen en zag ik in er niet alleen uit te komen. Ik realiseerde me dat ik actie moest ondernemen om een nieuw bestaan op te bouwen en mijn 3 kinderen een tweede thuis, bij mij, te bieden. Mijn bekende herinnerde mij aan Lieda, waarop ik contact met haar zocht.

Het telefoongesprek voelde erg goed. Ik werd begrepen door Lieda en in datzelfde gesprek kon ik mijn hulpvraag formuleren. Ik wilde dichter bij mijzelf komen en eerder mijn grenzen aangeven om in de toekomst valkuilen te zien en er niet, weer, in te lopen. Zowel in mijn privé- als zakelijke leven.

Het traject voelde van het begin af aan goed en vertrouwd. Lieda stelde me echt op mijn gemak. Dit ging mij de laatste puzzelstukken laten leggen. Het traject met Lieda ging namelijk verder dan mijn eerdere ervaringen met eerstelijns therapieën rond mijn 30e en 35e. Dit traject ging naar “binnen”: het liet me naar mezelf kijken en mezelf voelen!

Ik ben met de vrouwenkracht methode echt in verbinding gekomen met mezelf. Het werkt dus ook voor mannen! Ik heb mijn overlevingsstrategieën die ik vanaf mijn jeugd heb opgebouwd, en die mij gebracht hebben waar ik al gekomen ben, leren zien. Ik weet daar nu beter mee om te gaan en ze te parkeren als dat kan en op mijn volwassen ik te vertrouwen. Dit gaat mij verder helpen. Ik zie al veranderingen om mij heen. In mensen die op mijn pad komen, in de thuissituatie en omgang met elkaar.

Samen met Lieda heb ik een bijzondere reis afgelegd de afgelopen tweeëneenhalve maand, op pad naar mijn eigen ware ik. Ik heb geleerd contact te maken met mijzelf. In het heden en het verleden. En zelfs in de toekomst, door te verwoorden en verbeelden waar ik naartoe wil. Ik durf mijn emoties daarin een plek te geven.

Ik ben blij dat ik Lieda op mijn pad ben tegengekomen en ben ervan overtuigd dat we elkaar weer treffen.

Wilco (52)

Manager

Ervaringen en verhalen

Als professional in de geestelijke gezondheidszorg had ik een ruime ervaring opgedaan in supervisie/ intervisie vanuit opleidingssituaties en in verschillende samenwerkingsrelaties. Stil staan bij mezelf in relatie tot anderen en daarop reflecteren werd daarin overwegend cognitief en dus analytisch aangevlogen. Precies mijn sterke kant en hiermee ook een handig mechanisme om af te drijven van wat er zich diepgaander op gevoelsniveau bij me afspeelde en dit aan te kijken. En in dat wat er zich veel (soms overweldigend veel) aandiende en waar ik in kon verdwalen met mezelf, kon ik wel wat sturing gebruiken. Zeker toen ik in een werksituatie bemerkte dat ' er iets anders moest' maar ik met mijn blinde vlek(ken) niet meer wist wat én hoe dan.

In mijn coachingtraject bij Lieda heb ik geleerd om de diversiteit aan kanten in mezelf te onderscheiden en te waarderen, ben ik me bewust geworden van ingesleten (gedachte en gedrags)patronen die me in het hier en nu niet meer dienen en heb ik herontdekt dat mijn hooggevoeligheid een gave is die koester én bescherm.

In het contact met Lieda en met behulp van passende oefeningen en opdrachten lukte het om steeds dichter bij mezelf te komen en rust te gaan voelen. Daar waar ik altijd dacht mezelf te begrijpen en het tegendeel dan te voelen, voel ik nu wie ik ben, wat ik nodig heb en hoe ik dit kan regelen met mezelf. Ik ben mezelf dankbaar dat ik dit proces mezelf heb gegund!

Professional geestelijke gezondheidszorg

Ervaringen en verhalen

Via LinkedIn volgde ik Lieda en LIEVScoaching al een tijdje. Het thema “omgaan met je innerlijke criticus” sprak mij erg aan. In mijn nieuwe baan, met veel thuiswerken, plopte deze criticus zich steeds vaker op. In een kennismakingsgesprek met Lieda had ik gelijk het gevoel dat ik bij haar op mijn plek zou zijn om hiermee aan de slag te gaan. Ik had al wat meer coaching gehad maar was nu toe aan een verdere reis op weg naar mijzelf. En daar heeft Lieda zeker aan bij gedragen! Met haar begeleiding, betrokkenheid en kritische benadering heb ik mooie stappen gezet in mijn proces. Soms had ik het niet eens in de gaten dat ik al echt anders reageerde en acteerde in situaties 😊.

Lieda zorgde ervoor dat ik dit ook zag en kon vieren .

Wat ik heb geleerd is dat ik op mijzelf mag vertrouwen en dus ook weet wat goed voor mij is als ik echt naar mijzelf luister. Ik mag zelf een keuze maken in wat ik doe en hoe ik het doe.

Ik vond het fijn deze reis samen met Lieda te maken en ik heb zin om dat wat ik geleerd heb verder vorm te gaan geven. Ik heb er vertrouwen in!

Dank je wel lieve Lieda en wij komen elkaar vast nog eens tegen!

Irma (50)

Ervaringen en verhalen

Ik kwam via mijn moeder in contact met Lieda. Zij hebben allebei de opleiding bij de Vrouwenkracht academie gedaan en ik was dus al een beetje met de Vrouwenkracht methode in aanraking gekomen via mijn gezin. Toen ik nood had en op zoek was naar psychologische begeleiding wist ik al dat ik niet voor de traditionele therapeutische manier wilde gaan. Mijn moeder heeft mij een coachtraject bij Lieda voorgesteld. De website van LIEVScoaching en manier van werken spraken mij aan.
Tijdens het intake gesprek met Lieda voelde ik me heel snel op mijn gemak en kon ik voor het eerst in lange tijd mijn emoties vrijgeven. Ik heb altijd een sterk beschermingsmechanisme gehad dat mij door mijn leven hielp, maar merkte dat dit niet meer werkte. Ik kwam dus naar Lieda voor een herprogrammering en het leren van een betere coping stijl als het gaat om de verwerking van emoties en stress. Ik ben altijd hooggevoelig geweest voor energie van anderen en ook van mezelf, maar heb dit altijd op een rationale manier benaderd en weggeduwd. Mijn hoofd stond niet open voor mijn hart.

Door de coaching sessies bij Lieda leerde ik hoe ik mezelf weer open kon stellen aan de wereld. Ik heb geleerd om mijn trauma’s en nare herinneringen van het verleden op een gezonde manier te verwerken. Open staan voor je emoties is geen zwakte, maar een helend iets. Elke week merkte ik dat ik weer wat positiever in het leven kwam te staan en echt mezelf de vrijheid gaf om dingen te beleven die mij energie gaven.

Bedankt Lieda, om mij weer mijn energie en positieve kijk op het leven terug te geven en de durf om gewoon te laten zijn wat is!

Anne (23)

Student vroedkunde

Ervaringen en verhalen

Via een van mijn nichten ben ik in aanraking gekomen met de vrouwenkracht methode. De wijze waarop je aan de slag gaat met je patronen, sprak mij zeer aan. Zo kwam ik met jou in contact, een stap die ik erg spannend vond en waarvan ik meermaals heb gedacht ‘het kan nog wel even wachten’. Uitstellen omdat ik vond dat het probleem niet groot genoeg was, omdat het te veel tijd en energie zou kosten en zo nog vele redenen. Het kennismakingsgesprek met jou gaf de doorslag, het voelde veilig en vertrouwd. Je luistert zonder een oordeel te vellen, je bent eerlijk, duidelijk en ik ervaarde gelijkwaardigheid tussen ons. De gesprekken hebben mij veel geleerd over mijzelf en de patronen die ik heb ontwikkeld. Ik ben dankbaar voor de wijze waarop jij mij hebt begeleid. Het waren veilige gesprekken, waarin jij eerlijk was, goede vragen stelde en mij (soms) een spiegel voorhield, met bruikbare praktische tips die ik dagelijks gebruik.

Ik heb in het begin geworsteld omdat ik vond dat de verandering niet snel genoeg ging, maar het vieren van al die kleine tussenstappen heeft mij zoveel opgeleverd. Ik zie leren weer als een traject van vallen en opstaan, stappen zetten en nieuwe inzichten krijgen maar vooral iets om van te genieten. Jezelf straffen heeft geen zin, met jezelf omarmen kom je een stuk verder. Door de ruimte te geven aan mijn hooggevoeligheid, in plaats van het weg te stoppen, ben ik weer uit m’n hoofd en in m’n hart en durf ik te vertrouwen op wat ik voel. Het heeft mij al veel opgeleverd en ik geniet meer van het leven zoals het komt. Het is spannend om nu ‘alleen’ verder te gaan, maar ik vertrouw erop dat het goed komt. Ik kijk terug op een bijzondere periode samen. Dank voor je oprechte en warme betrokkenheid Lieda!

Elles (25)

Trainee bij een overheidsinstantie

Ervaringen en verhalen

Je LinkedIn berichten over interne veiligheid maakten mij nieuwsgierig. Ik had er geen concrete beelden bij maar het triggerde meermaals mijn aandacht. Zodoende hebben we een kennismakingsgesprek gepland en was ik onder de indruk van de rust, tevredenheid en energie die je uitstraalde. Dat voelde goed!
Door mijn skiongeluk moesten we digitaal starten. Daar had ik mijn bedenkingen bij maar die waren bij de eerste sessie op slag verdwenen. Iedere spier die ik bewoog die nam jij waar en eigenlijk ook wel fijn om in mijn eigen vertrouwende omgeving deze reis te doorlopen.

Wat zes sessies mij op hebben geleverd? Durven voelen! Het leverde mij op dat ik na jaren zoeken eindelijk mijn angsten aan kon pakken en met succes. Daarnaast dat ik heb mogen ontdekken wat mijn krachten/talenten zijn als persoon en hoe ik deze liet dwarsbomen door nu niet meer effectieve strategieën uit het verleden. Door de sessies ging ik op onderzoek uit door te voelen, te voelen wat dingen met mij doen en dat bleek een hele waardevolle reis! Een reis die mij al snel leerde om als hooggevoelige vrouw goed voor mezelf te zorgen, en de HSP te omarmen in plaats van er hard voor weg te lopen.
Dat levert mij een sterk gevoel van rust, meer tevredenheid en energie op. Dat wat mij zo aansprak in jou bij onze eerste ontmoeting. En mooi vind ik ook dat mijn omgeving dat ook ervaart. Dank daarvoor!

Myrthe

Ervaringen en verhalen

Al een aantal jaren volg ik de Vrouwenkracht Academie op Facebook. Door de hoge kosten heb ik het vooruit geschoven maar het trok me altijd ontzettend aan. Het voelde als erkenning en herkenning. Net alsof er puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

Ik moet eerlijk bekennen dat je “duidelijke” stemgeluid me tijdens het kennismakingsgesprek eerst deed twijfelen maar dat ik achteraf blij ben dat ik het toch heb doorgezet! Jouw duidelijkheid is zeker jouw kracht. Geen gezweef!

Voor mij is het héél belangrijk om mezelf te zien met mijn hooggevoeligheid. Wie ben ik, wat voel ik en waar wil ik naar toe! Uit mijn patronen en slachtofferrol te stappen zodat ik eindelijk voluit kan leven zonder belemmeringen.

Door de coaching met de Vrouwenkracht methode® ben ik een stuk minder bang voor de heftige gevoelens die mijn leven met zich meebrengt. De 5-minutenregel is voor mij dan ook een verademing. Ik heb geleerd er beter mee om te gaan en er niet van in paniek te raken. Het hoort bij me en ik accepteer mezelf. Doordat ik mezelf beter begrijp kan ik mijn hooggevoelige kinderen ook veel beter begeleiden.

Omdat ik inmiddels al 3 jaren (met tussenpozen) begeleid wordt door een psycholoog vind ik het nog steeds verbazingwekkend dat ik in 8 sessies zoveel verder ben gekomen met Lieda. Mijn hooggevoeligheid wordt gezien en erkend. Door de coaching bij Lieda heb ik mijn hooggevoeligheid geaccepteerd en zie het niet meer als een “vijand”. Ik mag op mijn intuïtie vertrouwen!

Ik ben erg dankbaar dat Lieda op mijn pad is gekomen. Ik heb mijn hooggevoeligheid leren begrijpen al ben ik er nog niet. Ik heb met je gesproken om verder te gaan met mijn ontwikkelingen zodat ik mijn kinddeel nog beter kan helen en mijn droom om ooit mensen verder te helpen kan verwezenlijken. Heel veel succes met je mooie werk.

Carla

Ervaringen en verhalen

Via LinkedIn was ik geïnteresseerd geraakt in teksten van Tamara Beekmans en later zag ik dat daar de vrouwenkracht methode bij hoorde. Toen ik zelf een aantal thema’s wilde aanpakken, bleek dat aan te sluiten. Dat het een ‘eclectische manier van werken’ zou zijn, met verschillende tools trok me en daarom besloot ik je te benaderen.

Ik vind je een prettig persoon, was sceptisch over de aanpak omdat ik flink aan het werk wilde en kritisch ben, maar ook erg nieuwsgierig n.a.v. het boek van Tamara en de methode.

Ik vind het belangrijk om aandacht te besteden aan mijn hooggevoeligheid en bewustwordingsproces (uit je hoofd, in je hart), omdat ik voel dat ik dichter bij mijn kern/potentie wil kunnen komen.

Aan de slag gaan met mijn deelpersoonlijkheden, criticus en kinddeel vond ik een heel bijzonder iets. Dit heeft me zelfacceptatie en mildheid gebracht. Met mijn kinddeel nog meer aan de slag gaan is zeker nog een uitdaging. Er is een basis gelegd. De bus is voor mij ook een fijne manier van naar mezelf kijken. Mijn hand op mijn hart is iets wat ik nog regelmatig doe. Kortom, veel geleerd en nu het integreren. Dankbaar voor de visualisaties die ik nog kan gebruiken. Ik kan verder met een heleboel handvatten. Mijn wens (mijn blijheid ervaren) is nog steeds in zicht en ik weet nu hoe ik mezelf help meer in het hart te zijn.

Ik vond de coaching veilig, praktisch, kundig, afwisselend….erg ‘op maat’ en dat is heel professioneel. Men moet wel openstaan voor de methode, maar dat was juist wat ik zocht.

Zoals ik in het eindgesprek aangaf was ik erg onder de indruk van jouw manier van aanvoelen, aansluiten bij het proces. Ik heb je ervaren als ontzettend zorgvuldig vanuit jouw hart. Chapeau. Veel succes Lieve Lieda!

Miriam

Ervaringen en verhalen

Ik zag een oproep staan op facebook van Lieda en reageerde meteen. Ik had het boek de roep van de hooggevoelige vrouw van Tamara Beekmans al gelezen dus ik wist hoe de Vrouwenkracht Methode werkte.

Lieda reageerde en het voelde meteen goed. Een stemmetje in mij zei, dat moet je niet doen want dan vragen ze vervelende vragen enz. Maar toch heb ik doorgezet en ik ben er heel blij mee.

Er kwam een hele moeilijke periode aan wat ik niet wist. Mijn moeder kwam best plotseling te overlijden en drie dagen na haar crematie verliet mijn man mij na 25 jaar huwelijk en 7 maanden daarna stierf ook mijn vader vrij plotseling.

Door de coaching die ik bij Lieda had kon ik het dragen. Ik leerde zoveel over mezelf en over mijn gevoelens en waarom ik zo reageer of dacht. Het kwam uit een stuk kindertijd. Gedachtes die mij als kind hielpen om te overleven maar nu niet meer werken nu ik volwassen ben. Door opdrachten te maken en handvatten te krijgen leerde ik om met mijzelf om te gaan en te begrijpen waarom ik zo denk en handelde vroeger. Nu weet ik hoe ik met mijzelf kan omgaan en wat nu bij me past en wat niet. Ik heb de coaching als heel positief ervaren en bij Lieda zoveel liefde gekregen. Zij heeft mij geleerd om van mijzelf te houden. En daar kan ik zo goed mee verder. Ze zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben en we blijven contact houden. Dank je wel voor alles lieve Lieda.

Esther

Ervaringen en verhalen

Ik was niet bekend met de Vrouwenkracht methode totdat ik op LinkedIn een bericht van Lieda voorbij zag komen, net op het moment dat ik zelf een coach zocht. Ik heb er wat informatie over opgezocht en werd nieuwsgierig! In het kennismakingsgesprek met Lieda had ik meteen een positieve indruk, Lieda stelt zich open op en luistert zonder oordeel. Juist dat laatste vind ik persoonlijk erg belangrijk om een vertrouwensband op te kunnen bouwen. Ik heb tijdens het kennismakingsgesprek wel eerlijk tegen Lieda gezegd dat ik twijfelde of het niet te zweverig voor me was, maar dat ik het juist wel aan wilde gaan om wat dieper bij mijn gevoel te komen.


Het coachingsproces zelf heb ik als zeer prettig ervaren. Lieda heeft me onder andere geleerd vanuit verschillende perspectieven naar een bepaalde situatie te kijken. Dat helpt me nog steeds om af en toe even afstand te kunnen nemen en een situatie niet alleen vanuit mijn hoofd te analyseren, maar juist ook vanuit gevoel. Met daarbij als belangrijk aandachtspunt dat dat gevoel er ook echt mag zijn. Tevens heeft Lieda me er bewust van gemaakt dat ik (beter) voor mezelf kan én mag zorgen. Waar ik geneigd was mijn eigen behoeften weg te stoppen om maar aan andermans verwachtingen of wensen te voldoen, kies ik nu vaker bewust voor mezelf. En dan zonder me er schuldig over te voelen. Een hele waardevolle opbrengst. Lieda heeft me in dit proces op een hele prettige manier begeleid: open, oprecht en vanuit een gedrevenheid om echt iets te bereiken samen. Dank!

Sabine

Fijn dat je de waarde van de content erkent. Deze content mag je helaas niet kopieren.